Завршени нови кружни ток и деоница Булевара Зорана Ђинђића


naslovJedneVesti
07.03.2024

Екипе Службе за грађевинску делатност завршиле су радове на изградњи кружног тока у Улици Владимира Поповића на Новом Београду.

Паралелно са тим  завршени су радови на изградњи нове деонице Булевара Зорана Ђинђића, од Улице Милентија Поповића до Улице Владимира Поповића.

Обележавањем хоризонталне сигнализације од стране Службе за саобраћајну сигнализацију, екипе „Београд-пута“ су у потпуности окончале радове тако да су новоизграђене саобраћајнице 03. марта 2024. године отворене за саобраћај.

Изградња нове деонице Булевара Зорана Ђинђића започета је у јуну прошле године уклањањем паркиралишта и интерних саобраћајница „Сава центра“ и суседних објеката, које су се до тада налазиле на овој локацији.

Уследио је ископ и изградња коловозне конструкције са подлогом и три асфалтна слоја. На деоници дугој 400 метара урађене су по три саобраћајне траке ширине 10м у сваком смеру и разделно острво између њих. Упоредо су рађене пратеће саобраћајне површине – у оба смера изграђена је бициклистичка стаза и тротоари.  

Екипе Службе за грађевинску оперативу су, по завршетку радова на доградњи Булевара Зорана Ђинђића, у пратњи грађевинске механизације и транспортних капацитета започеле радове на изградњи кружног тока у Улици Владимира Поповића, где се и „улива“ новоизграђена деоница Булевара Зорана Ђинђића.

Изграђен је кружни ток са три саобраћајне траке укупне ширине 14,25 метара са централним острвом пречника 46,5 метара, као и пратећом кишном канализацијом. Реконструисани си и адаптирани прилази кружном току, тротоари и израђена два стајалишна платоа за возила јавног градског превоза у Улици Владимира Поповића.

Обе нове саобраћајнице опремљене су вертикалном и хоризонталном саобраћајном сигнализацијом.

Уз наведено, урађена је јавна расвета и уређене зелене површине од стране надлежних предузећа.

Пројекат уређења Улице Владимира Поповића и изградње кружног тока урадила је Служба за пројектовање „Београд-пута“.

Изградњом нових саобраћајница повезане су Улица Милентија Поповића и Земунски пут и даље Стари савски и Бранков мост. Проточност саобраћаја у овом делу Новог Београда је тако повећана,  обезбеђена је алтернатива за саобраћајну комуникацију Новог Београда и старог дела града, а тиме остварени услови за растерећење Булевара Николе Тесле и две кључне раскрснице у овом булевару према Бранковом мосту, код Ушћа.

Погледај видео





ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум:

10.04.2024.
Служба за грађевинску оперативу  наставила је проширење Булевара Зорана Ђинђића на Новом Београду.Проширење коловоза за једну саобраћајну
08.03.2024.
Екипе Службе за грађевинску оперативу завршиле су прву фазу радова на проширењу Булевара Зорана Ђинђића на Новом Београду. Коловоз на делу од Улице
07.03.2024.
Екипе Службе за грађевинску делатност завршиле су радове на изградњи кружног тока у Улици Владимира Поповића на Новом Београду. Паралелно са тим
ПРИЈАВИТЕ ПРОБЛЕМ
Проблем на градским улицама можете пријавити путем телефонског центра: 11011
детаљније
Е-РАЧУН
Слање еРачуна представља први корак ка стварању модерног предузећа
детаљније
АРХИВА ДОКУМЕНАТА
Комплетна архива докумената ЈП "Београд пут", Београд.
детаљније
ТЕНДЕРИ
Списак расписаних тендера са архивом ЈП "Београд пут", Београд.
детаљније