Додатне саобраћајне траке и нови паркинг простор у Булевару Зорана Ђинђића


naslovJedneVesti
08.03.2024

Екипе Службе за грађевинску оперативу завршиле су прву фазу радова на проширењу Булевара Зорана Ђинђића на Новом Београду. Коловоз на делу од Улице Милентија Поповића до Антифашистичке борбе проширен је за по једну саобраћајну траку у сваком смеру. Уместо две, булевар сада има три саобраћајне траке по смеру. Проширење је извршено сужењем разделног острва у коме је задржан постојећи паркинг простор.

Радови на изградњи додатних трака продразумевали су припрему и изградњу комплетне коловозне конструкције са три асфалтна слоја.

Непосредно пре раскрснице са улицом Антифашистичке борбе, у средњем разделном појасу изграђено је ново опште паркиралиште на којем се налази 101 паркинг место. Од тога, 10 паркинг места намењено је особама са инвалидитетом.

У оквиру радова урађена су и два аутобуска стајалишта јавног градског превоза.

Служба за саобраћајну сигнализацију извршила је на овом потезу семафоризацију и обележавање три пешачка прелаза. Постављена је вертикална и обележена нова хоризонтална сигнализација.

Одмах по завршетку радова на првој, грађевинска оператива „Београд-пута“ премештена је на наредну деоницу Булевара Зорана Ђинђића - од Улице антифашистичке борбе до Шпанских бораца. Ту је већ започето даље проширење коловоза овог булевара у истом профилу као и прва деоница.

Како је предвиђено, реконструкција Булевара Зорана Ђинђића ће бити настављена све до Улице Тошин бунар, где се наведена улица и завршава.

Проходност целог правца ће тиме бити знатно унапређена, као и паркирањe у овом делу Новог Београда.

Комплетна реконструкција Булевара Зорана Ђинђића врши се према Пројекту уређења саобраћајнице од Улице Милентија Поповића до Улице омладинских бригада који је урадила Служба за пројектовање ЈКП „Београд-пут“.





ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум:

10.04.2024.
Служба за грађевинску оперативу  наставила је проширење Булевара Зорана Ђинђића на Новом Београду.Проширење коловоза за једну саобраћајну
08.03.2024.
Екипе Службе за грађевинску оперативу завршиле су прву фазу радова на проширењу Булевара Зорана Ђинђића на Новом Београду. Коловоз на делу од Улице
07.03.2024.
Екипе Службе за грађевинску делатност завршиле су радове на изградњи кружног тока у Улици Владимира Поповића на Новом Београду. Паралелно са тим
ПРИЈАВИТЕ ПРОБЛЕМ
Проблем на градским улицама можете пријавити путем телефонског центра: 11011
детаљније
Е-РАЧУН
Слање еРачуна представља први корак ка стварању модерног предузећа
детаљније
АРХИВА ДОКУМЕНАТА
Комплетна архива докумената ЈП "Београд пут", Београд.
детаљније
ТЕНДЕРИ
Списак расписаних тендера са архивом ЈП "Београд пут", Београд.
детаљније