Зимска служба, сезона 2023/2024


naslovJedneVesti
25.11.2023

Са првим даном новембра, званично jе почела са радом Зимска служба JКП „Београд пут“. Зимска сезона почиње 1. новембрa и траjе до 31. марта следеће године.

JКП „Београд путjе носилац одржавања саобраћаjница на териториjи Београда у зимскојсезони. Oдржава се око 2.425км саобраћаница – градских улица и општинских путева као и 300км државних путева II реда на територији града (у свих 17 општина), више од 250 мостова и надвожњака, као и тротоаре на једном делу објеката. По потреби и захтеву градског Штаба, предузеће се ангажује за рад и на саобраћајницама које нису предвиђене планом и програмом рада Зимске службе у складу са могућностима и капацитетима.

За послове одржавања коловоза улица и путева у зимском периоду на територији града Београда биће ангажована следећа механизација:

·      151 возило са комплетном зимском опремом (кипери, мултикар возила, путарска возила)

·      15 грађевинских машина

Предузеће је активно учествовало на припреми Оперативног плана рада, заједно са надзорним органом, ЈП „Путеви Београда”. Извршена је набавка индустријске соли, калцијум хлорида и потребних количина камених агрегата за посипање коловоза. Извршена је припрема 14 зимских база – пунктова, од којих су 7 лоциране на ширем градском подручју, са којих ће екипе Зимска службе активно деловати током зимске сезоне.

 

Одржавање саобраћајница врши се у складу са Оперативним планом одржавања улица и путева, који је усвојен од стране највиших органа градске управе, а према утврђеним приоритетима:

·      Улице првог приоритета су улице којима се првенствено крећу аутобуси јавног градског саобраћаја. Таквих улица и путева има 1020, односно 1886км и оне према Плану треба да буду очишћене у року од четири сата по престанку падавина, што чини преко 79% предвиђених планских обавеза.

·      Улица и путева другог приоритета има 875 односно 490км и требало би да буду очишћене у року од 48 сати по престанку падавина.

·      Саобраћајнице ширег градског подручја чије је коловоз потребно очистити за 12 часова по престанку падавина.

 

У току рада Зимске службе неопходна је асистенција, сарадња и помоћ пре свега саобраћајне полиције али и других субјеката - јавних комуналних предузећа, саобраћајне инспекције, медија и самих грађана јер је зимска служба координисан и организован тимски рад.

Екипе Зимске службе ЈКП „Београд пут” дежурају 24 сата. Дежурни капацитети одређују се у зависности од прогнозираних временских услова, уз сагласност надзорног органа ЈП „Путеви Београда”, односно ЈП „Путеви Србије”.

Молимо суграђане, нарочито возаче, да испоштују саобраћајну сигнализацију, заустављају и паркирају возила на прописан начин, пропусте возила под ротацијом и раднике са обележјем ЈКП „Београд пут” приликом интервенције како би брже и квалитетније очистили улице и омогућили нормално функционисање саобраћаја.

 Погледај видео





ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум:

10.04.2024.
Служба за грађевинску оперативу  наставила је проширење Булевара Зорана Ђинђића на Новом Београду.Проширење коловоза за једну саобраћајну
08.03.2024.
Екипе Службе за грађевинску оперативу завршиле су прву фазу радова на проширењу Булевара Зорана Ђинђића на Новом Београду. Коловоз на делу од Улице
07.03.2024.
Екипе Службе за грађевинску делатност завршиле су радове на изградњи кружног тока у Улици Владимира Поповића на Новом Београду. Паралелно са тим
ПРИЈАВИТЕ ПРОБЛЕМ
Проблем на градским улицама можете пријавити путем телефонског центра: 11011
детаљније
Е-РАЧУН
Слање еРачуна представља први корак ка стварању модерног предузећа
детаљније
АРХИВА ДОКУМЕНАТА
Комплетна архива докумената ЈП "Београд пут", Београд.
детаљније
ТЕНДЕРИ
Списак расписаних тендера са архивом ЈП "Београд пут", Београд.
детаљније